Bratislava, 25. studenog 2018.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske sudjelovalo na humanitarnom Božićnom sajmu

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici sudjelovalo je na 27. Božićnom humanitarnom sajmu koji je održan u nedjelju, 25. studenoga 2018. godine, u prostoru Stare tržnice u centru Bratislave. Sajam tradicionalno organizira Međunarodni klub žena Bratislava (IWCB), a prikupljena financijska sredstva IWCB će tijekom 2019. godine dodijeliti projektima slovačkih humanitarnih organizacija.

Božićni sajam je u ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike, koje je tradicionalno pokrovitelj ove humanitarne manifestacije, svečano otvorio ministar Miroslav Lajčak. Božićni sajam je popularni događaj u slovačkom glavnom gradu kojim počinju adventske svečanosti te ga posjećuju tisuće građana.

Na ovogodišnjem Božićnom sajmu kulturu, kuhinju te  gospodarstvo svojih zemalja predstavilo je 30 veleposlanstava i nekoliko međunarodnih škola i udruga.

Na „hrvatskom stolu“ Veleposlanstva RH promovirane su renomirane hrvatske tvrtke: Podravka, Atlantic Trade i Kraš koje su donirale svoje proizvode u dobrotvorne svrhe. Prigodnim suvenirima i brošurama Hrvatske turističke zajednice promovirana je Hrvatska, inače najomiljenija turistička destinacija Slovaka.