Bratislava, 26. studenog 2017.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske sudjelovalo na humanitarnom Božićnom sajmu

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici sudjelovalo je na tradicionalnom 26. Božićnom humanitarnom sajmu koji je održan u nedjelju, 26. studenoga 2017. u prostoru stare tržnice u centru Bratislave. Sajam tradicionalno organizira Međunarodni klub žena Bratislava (IWCB), a stalni pokrovitelj događaja je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova SR. Sajam je ove godine svečano otvorio državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, gosp. Ivan Korčok.

Božićni sajam je popularni događaj u slovačkom glavnom gradu kojim počinju adventske božićne svečanosti te ga posjećuju tisuće građana SR. Na ovogodišnjem božićnom sajmu kulturu, kuhinju te gospodarstvo svojih zemalja predstavilo je 30-tak veleposlanstava, a sva  prikupljena financijska sredstva IWCB dodijeli će slovačkim humanitarnim organizacijama.

Na „hrvatskom stolu“ Veleposlanstva RH promovirane su hrvatske renomirane tvrtke: Atlantic Trade, Franck, Kraš i Podravka koje su donirale svoje proizvode u dobrotvornu svrhu. Također, prigodnim suvenirima bila je zastupljena i Hrvatska turistička zajednica, koja je na taj način promovirala Hrvatsku kao turističku destinaciju za slovačke građane. Gastronomija Hrvatske prezentirana je s tradicionalnim, domaćim, božićnim kolačima.